Ingredienser
1. Press ca. 2 dl saft av sitronene. Vask, skrell og del eplene i terninger. 2. Lag sukkerlake av vann og sukker. 3. Kjør epler i hurtigmikser med sitronsaft. Smak til med sukkerlake. 4. Sil saften og sett i fryser. Rør med jevne mellomrom så den ikke blir for hard. Ta ut en stund før servering og rør om. 5. Eggeplommer, sukker og sider piskes heftig og tykk i vannbad. For å få et vellykket resultat, er det viktig med sterk varme. Bruk to små gryter inni hverandre. 6. Kaldpisk på hurtigmikseren. Dette er Zabaionen og kan lages ferdig på forhånd. Like før den brukes, kan zabaionen piskes lun over vannbad. 7. Smuldre smør inn i melet for hånd. Tilsett egg og sukker. 8. Arbeid alt raskt sammen. La deigen hvile 1/2 time på kjølig sted før den trykkes ut i paiform. Stek gyllen – ca. 20 minutter ved 160 grader. 9. Melk og oppdelt kanelstang kokes opp. 10. Resten vispes sammen og tilsettes den kokende melken under omrøring. 11. Dette kokes opp og avkjøles. Obs! rør godt. Ha fyllet i paibunnen og fordel jevnt utover. Dryss over et jevnt lag med kanel.
Tilberedning
Spis og nyt!!

Mer om Kanelpai, eplesorbet og ciderzabaione

Kanelpai, eplesorbet og ciderzabaione er alle deler av det unike og forførende utvalget av kulinariske godbiter representert i det norske kjøkkenet. Ved første øyekast kan man tro at disse tre ingrediensene kan være vanskelige å kombinere, men det finnes faktisk mange innovative måter å bruke disse smaksrike og spennende ingrediensene på, for å skape unike og uimotståelige oppskrifter.

La oss begynne med kanelpai. Denne deilige og velduftende desserten er en uunnværlig del av det norske kjøkkenet. Med sin rijke, søte smak og sin varmende duft av kanel, representerer denne paien en perfekt kombinasjon av det klassiske og det moderne. Selv om det er mange oppskrifter tilgjengelig, er kanel, sukker og en butterdeig basert paideig de viktigste ingrediensene. Etter en varm steketid i ovnen, vil du ha en kanelpai klar til å nytes.

Videre har vi eplesorbet, en svalende og forfriskende dessert. Hovedingrediensen er naturligvis epler, men de kombinerte eplene med sukker og sitronsaft gjør denne sorbeten til en uimotståelig godbit. Et tips er å bruke lokale norske epler, som gir en intens fruktig smak, noe som bidrar til å forbedre kvaliteten på sorbeten.

Den siste, men ikke minst viktige ingrediensen vi skal snakke om er ciderzabaione. En zabaione (eller på italiensk: «zabaglione») er en italiensk dessert laget av eggeplommer, sukker, og en søt vin. Hvor kommer så cider inn i bildet? Jo, ved å erstatte den søte vinen med en cider, får man en annen unik vri på desserten. Ciderzabaione, med sin fløyelsmyke konsistens og skarpe, sprudlende smak fra cider, gir en særegen og minneverdig avslutning på et måltid.

Kanelpai, eplesorbet og ciderzabaione er unike og uimotståelige oppskrifter og elementer fra det norske kjøkkenet. Dette viser hvordan selve essensen av norske råvarer kan utnyttes og forvandles til fantastiske kulinariske mesterverk. Om du er en mesterkokk eller bare en matelsker, bør du definitivt prøve deg på disse oppskriftene. Du vil ikke bare bli overrasket over det fantastiske resultatet, men også over det dypt tilfredsstillende fuglet i å ha laget disse mesterstykkene selv. God matlaging!.