Ingredienser

1. Press ca. 2 dl saft av sitronene. Vask, skrell og del eplene i terninger.

2. Lag sukkerlake av vann og sukker.

3. Kjør epler i hurtigmikser med sitronsaft. Smak til med sukkerlake.

4. Sil saften og sett i fryser. Rør med jevne mellomrom så den ikke blir for hard. Ta ut en stund før servering og rør om.

5. Eggeplommer, sukker og sider piskes heftig og tykk i vannbad. For å få et vellykket resultat, er det viktig med sterk varme. Bruk to små gryter inni hverandre.

6. Kaldpisk på hurtigmikseren. Dette er Zabaionen og kan lages ferdig på forhånd. Like før den brukes, kan zabaionen piskes lun over vannbad.

7. Smuldre smør inn i melet for hånd. Tilsett egg og sukker.

8. Arbeid alt raskt sammen. La deigen hvile 1/2 time på kjølig sted før den trykkes ut i paiform. Stek gyllen – ca. 20 minutter ved 160 grader.

9. Melk og oppdelt kanelstang kokes opp.

10. Resten vispes sammen og tilsettes den kokende melken under omrøring.

11. Dette kokes opp og avkjøles. Obs! rør godt. Ha fyllet i paibunnen og fordel jevnt utover. Dryss over et jevnt lag med kanel.

Tilberedning

Spis og nyt!!