8 ss sukker (til karamell)
2 ½ dl kremfløte
2 ½ dl matfløte
50 g sukker
1 stk. vaniljestang (splittes på langs) eller 1 ss vaniljesukker
4 stk. egg
1. Lag karamell: Sett en 1 liters form på en middels varm plate, tilsett sukkeret. Det tar litt tid før sukkeret smelter og brunfargen kommer, vær tålmodig, ikke rør i sukkeret. Etter hvert som sukkeret karamelliseres, vend på formen slik at sukkeret blir jevnt smeltet. Drei til slutt på formen slik at karamellen blir jevnt fordelt. Sett til avkjøling.
2. Kok opp fløte, sukker og vanilje. Avkjøl og bland inn halvpisket egg. Eggene må ikke vispes for mye, for da blir puddingen pipete (små-hullete). Sil blandingen over i formen.
3. Stekes i vannbad på nederste rille i ovnen, på 120 ° C i ca. 2 timer.
4. Avkjøl puddingen i formen i minst 1 døgn. Løs puddingen med en skarp, varm kniv og hvelv på serveringsfat.
5. Karamellsausen, som er igjen i formen, kan serveres som den er eller blandes med pisket kremfløte.