Karridampede blåskjell med kokos, lime og mynte

Ingredienser
1 gul løk, finhakket 2 hvitløkfedd, hakket 2-3 ts karri 2 ss olje 2 nett blåskjell, renset 2 dl tørr hvitvin 2 dl ananasjuice 1 boks kokosmelk 1 rød chili, i ringer 2 lime, revet skall og saft 2 ss koriander, hakket 2 ss mynte, hakket 4 ss kokosmasse
Tilberedning
Surr løk, hvitløk og karri i oljen. Ha i blåskjellene og surr videre i 2 min. Ha over vin, juice, kokosmelk, chili og limeskall og legg på lokk. Damp skjellene i ca 5 min til de er åpnet. Kast skjellene som ikke er åpne. Ta opp skjellene og anrett i skåler. Kok opp sausen og smak den til med limesaft, koriander og mynte. Hell sausen over skjellene og dryss over kokosmasse, servér. Servér med fersk baguette til å dyppe i den gode sausen.

Mer om Karridampede blåskjell med kokos, lime og mynte

Karridampede blåskjell med kokos, lime og mynte er en spennende og smakfull rett som skaper en symfoni av forskjellige smaksopplevelser i munnen. Denne retten er inspirert av det asiatiske kjøkkenet, og er en perfekt kombinasjon av det salte havets blåskjell med det søte fra kokos, det syrlige fra lime og det forfriskende fra mynte. Dagen blir enda bedre med denne retten på bordet, enten som en forrett eller hovedrett.

Denne retten er ganske enkel å lage. Først vaskes blåskjellene grundig, ettersom de lever i sand og kan ha sand inni seg. Deretter dampes de i en gryte med litt hvitvin eller vann, sammen med finhakket hvitløk, sjalottløk og karriflak. Når skjellene har åpnet seg (som betyr at de er ferdig kokt), tilsettes en blanding av kokosmelk, finrevet limeskall, limesaft og hakket mynte. Rør godt slik at alle smakene blandes.

Karridampede blåskjell med kokos, lime og mynte serveres best umiddelbart etter tilberedning. De varme blåskjellene, dyppet i den deilige sausen, presenteres ofte i en dyp tallerken. En klype frisk mynte og en kile lime på toppen gir et vakkert visuelt inntrykk og forsterker smaken. Ikke glem å legge skjeen ved siden av, for det vil være synd å la noen av den smakfulle sausen gå til spille.

Selv om dette høres eksotisk ut, kan du enkelt tilberede denne retten hjemme. Den krever ingen spesielle ferdigheter, bare noen få ingredienser som er lett å finne i de fleste matbutikker. Faktisk, jo ferskere blåskjellene er, desto bedre vil retten være. Du kan bare hoppe over til din lokale fiskemarked, og du vil sannsynligvis finne de aller beste blåskjellene der.

Til slutt, ikke glem å nyte denne retten med et glass hvitvin. Vinens syrlighet vil balansere ut den rike kokossmaken, og sammen skaper de en harmonisk bukett av smaker som vil gi deg en uforglemmelig matopplevelse. Med kjærlighet og litt omhu, vil dine karridampede blåskjell med kokos, lime og mynte alltid være et hit, enten du serverer dem for dine kjære eller for gjestene dine på en fancy middag.

Legg igjen en kommentar