Ingredienser
5 dl kyllingkraft 3 dl arborioris 1 sjalottløk, finkuttet 1 ss karri 1 ss gurkemeie Olje 1 dl hvitvin 1 dl parmesan, finrevet 2 ss crème fraîche 400 g skalldyr, blandede (kamskjell, scampi, blåskjell, reker) 200 g blekksprut-tentakler 200 g grønnsaker i biter Salt og pepper 2 ss sitronsaft 2 dl blåskjell- eller fiskekraft 1 ss blekksprutblekk Maizenamel 1 ss smør
Tilberedning
Kok opp kraft. Surr ris med løk, karri og gurkemeie i olje ca 3 min uten at det tar farge. Ha i vin og kok opp, rør hele tiden. Spe med kraften og kok inn. Gjenta til all kraften er kokt inn og risen er ferdig. Ha parmesan og crème fraîche i. Smak til med salt og pepper. Rens skjell og blekksprut og skjær i biter. Stek skjell og grønnsaker i smør, ha på salt, pepper og sitronsaft. Kok opp blåskjellkraft og ha i blekk. Jevn med maizenamel. Smak til med salt og pepper, pisk til slutt i smøret.

Mer om Karririsotto med glaserte skalldyr

Karririsotto med glaserte skalldyr er uten tvil en sofistikert og deilig rett som vil imponere både familie og venner. Mens denne retten er populær i mange kystbyer over hele verden, opplever den en økt popularitet i Norge, takket være vår rike lokal sjømat. Men denne retten kommer med en vri. Den klassiske italienske risottoen blir her parret med utsøkte glaserte skalldyr og en krydret karri aroma.

Karririsottoen er laget ved å steke finhakket løk, hvitløk og ris i en sautépanne med litt smør. Deretter tilsettes karrikrydder for å gi risottoen dens karakteristiske smak og gule farge. Kvaliteten på karririsottoen påvirkes av typen ris som brukes. Ris med høyt stivelsesinnhold, som arborio eller carnaroli, er det beste alternativet, da de gir en kremet tekstur uten å miste sin fasthet.

Glaserte skalldyr er et viktig element i denne retten. Du kan bruke en rekke skalldyr som reker, blåskjell, kamskjell, krabbe eller hummer. Skalldyrene er perfekt glasert i en blanding av olivenolje, hvitløk, chili, sitronsaft og koriander, som gir en frisk smak som balanserer karririsottoens rikhet godt. Skalldyrene blir skånsomt stekt i noen minutter til de er gyldne og møre, og deretter plassert på toppen av den ferdige risottoen.

Hemmeligheten med å lage denne delikate retten ligger i balansen av smaker. Karrikrydderet gir en varm og krydret tone, mens de glaserte skalldyrene gir en litt søt og frisk smak. I tillegg gir den kremete risottoen en myk tekstur som perfekt komplementerer den saftige og litt knasende strukturen av skalldyrene.

Sammen utgjør disse ingrediensene en gourmetrett som er både elegant og givende. Når den serveres med et glass hvitvin, lover karririsotto med glaserte skalldyr en kulinarisk opplevelse som vil overgå forventningene både til sjømatelskere og risotto-entusiaster! Lykke til med matlagingen, og nyt den fantastiske smaken av karririsotto med glaserte skalldyr.