1 1/2 kg Kyllingvinge med skinn
1 ss Salt
4 Epler
2 ss Karri
1/2 dl Soya, type Kikkoman
Olje til steking
Dip:
5 dl Yoghurt naturell
1 ts Spisskummin
1 Hvitløkbåt
Salt
Sitronsaft
5 Mynte
Tørk kyllingvingene med kjøkkenpapir. Ha på salt og gni det godt inn i skinnet. Fordel en liten skvett olje i en langpanne og ha vingene oppi.
Riv eplene grovt på rivjern og legg eplegrafset på kjøkkenpapir. Ha mer papir over og prøv å presse ut mest mulig væske. Ha det over i en bolle, dryss på karri, hell på soyasaus og bland det sammen.
Bland eple- og karriblandingen med kyllingvingene i langpannen, bruk hendene. Fordel så vingene jevnt utover i pannen.
Stek vingene i ovn på 200 grader til de er møre og godt brunet, vend dem et par ganger underveis.
Framgangsmåte Dip :
Press eller knus og finhakk hvitløken. Rør hvitløken og spisskummin ut i yoghurten. Smak til med litt salt, sitronsaft og mynte – frisk eller tørket. La den stå en stund slik at smakene får trekke inn.