Suppe:
3 stk sjalottløk, skrelt og finhakket
3 ss nøytral olje
8 dl kyllingkraft
3 dl fløte
1 dl hvitvin
2 ss creme fraiche
1 ts seltin
50 g lettrøkt bacon, kuttet i små terninger
1/2 ts nykvernet hvit pepper
1 bunt karvekål (fri for stilker), vasket og forvellet i ca. 3-5 min, avkjølt og finhakket
Fiskeboller:
200 g renskåret fiskekjøtt, kuttet i terninger og avkjølt nesten til frysepunktet
2 dl fløte, kjøleskapskald
2 cl sherry
1/4 ts limesaft
1/2 ts seltin
1/4 ts nykvernet hvit pepper
Ha oljen i en kjele. Stek sjalottløk og bacon lysebrunt.
Hell på kyllingkraft, hvitvin og fløte. La det småkoke i ca. 8-10 minutter. Tilsett seltin, pepper, creme fraiche og karvekål. Kok i 3-5 minutter. Kjør opp med stavmikseren til det blir lett og luftig.
Fiskeboller:
Ørreten has i hurtighakkeren og kjøres i ca. 30 sek.
Tilsett så fløte, sherry, limesaft, seltin og pepper. Kjør til massen er fin og glatt.
Kok opp 1,5 liter vann eller fiskekraft. Tilsett 1 ts seltin, 1/2 laurbærblad og 5 stk pepperkorn. Trekk kjelen litt til side og form små boller med suppeskje. Kok opp og avkjøl i kraften.
Anrett suppen med 4-5 boller i hver tallerken eller kopp.