Ingredienser
1 stor gulrot i tynne staver 1 stor løk i små båter 1 liten sellerirot i staver 2 dl. hvitkål i strimler 1 ss. olivenolje 1 dl. vann 1/2 ts. friskrevet ingefær (evt. 1/4 ts. malt ) 10 skåldede mandler 1 ss. tamari 3/4 ts. salt 1 ss. soyamel (maizenamel) 2 dl. bønnespirer
Tilberedning
Varm opp oljen, og tilsett grønnsakene som surres litt under lett omrøring. Tilsett 1/2 dl. vann, mandler, tamari, salt og maizena utrørt i 1/2 dl. vann . Ha i bønnespirene. Ris: 2 dl. ris kokes opp med 4 dl. vann. Retten serveres umiddelbart.

Mer om emnet: Kinesiske grønnsaker med ris

Kinesisk matkultur er kjent for sin mangfoldighet og rike, delikate smaker. En uunnværlig ingrediens serveres ofte sammen med disse utsøkte rettene, nemlig ris. Kinesisk mat inkluderer også et bredt spekter av grønnsaker i forskjellige retter, som gir både farge og ernæring til måltidet. Når vi snakker om kinesiske grønnsaker med ris, er det en rekke grønnsaker som er vanlige og fremadstormende i kinesisk matlaging.

Bok choi er en type kinesisk kål som er veldig populær. Den inneholder et høyt vanninnhold og gir en lett, men likevel distinkt smak. Den brukes vanligvis i supper eller stekt sammen med andre grønnsaker og ris. En annen vanlig grønnsak i kinesisk matlaging er pak choi. Denne grønnsaken er mer robust enn bok choi og er derfor ofte stekt eller dampet med ris.

Spesielt kantonesisk matlaging tar i bruk Meng Bean Sprouts, som gir en hyggelig crunch til enhver risrett. De er fulle av næringsstoffer, lette å koke og enkle å kombinere med mange andre grønnsaker. Et annet interessant tillegg til risretter er Chinese Wolfberry, vanligvis kjent som Goji-bær. De er små i størrelse men store på smak og gir en søt og syrlig smak til retter.

Grønne løk, kjent som grønn løk eller vårløk, er også veldig populære i kinesisk risrett. De gir en veldig distinkt smak og bidrar også til å intensivere smaken av andre ingredienser i retten. Rettene blir ofte toppet med hakket grønt løk for en ekstra smakkick.

Sist men ikke minst, hvitløk og ingefær brukes ofte som grunnlag for mange kinesiske retter med ris. Hvitløk gir en kraftig krydret smak, mens ingefær gir en sitrus-aktig skarphet. Begge er kjent for å ha flere helsefordeler, inkludert styrking av immunforsvaret og reduksjon av betennelse.

I sum, kinesisk mat har et stort utvalg av grønnsaker som brukes sammen med ris. Hver grønnsak legger til sin unike smak, tekstur og ernæring, som bidrar til å skape en harmonisk og balansert parabol. Neste gang du prøver en kinesisk risrett, ikke glem å merke deg de ulike grønnsakene og hvordan de forbedrer hele smaksopplevelsen.