Ingredienser

3 dl Hjemmelaget god kirsebærsaft
Valnøttolje
1 plate mørk 86% sjokolade
Noe Pedro Ximenez Muy Viejo (Varenummer: 45747)
2,5 gram Algin
5 gram Calcic
2 store engangssprøyter med opptrekksnål
2 vide og flate boller som rommer 1-2 liter vann

Tilberedning

Det er små mengder det er snakk om her, så en kruttvekt kan være veldig greit å ha tilgang til.

Saften lages med 1 kg sukker til 4 kg godt modne bær. Bruk dampsafter. Kjøpesaft blir gjerne alt for søtt til å bruke i en anstendig meny.

Løs opp alginet i litt av saften. Dette kan være en tung jobb, men prøv å vispe det inn. En annen mulighet kan være å forsiktig bruke en stavmikser eller å presse massen gjennom en fin sil. Tilsett resten av saften, og rør godt rundt. La blandingen få hvile en times tid i kjøleskap.

Sjokoladen smeltes i lik vektmengde olje.

Løs opp Calcicen i en liter kaldt vann under omrøring i den ene bollen. Den andre bollen fylles opp med kaldt vann.

Den ene sprøyten fylles med flytende sjokolade, den andre fylles med Noe.

Bruk en stor måleskje og slipp kirsebær-blandingen forsiktig ned i calcicbadet. Resultatet skal bli som små eggeplommer. Når hinnen har begynt å danne seg, sprøytes litt sjokolade inn i midten av sfæren med sprøyten. Dette krever litt krefter, da sjokoladen ikke er veldig tyntflytende. Etterpå sprøytes litt Noe inn. La sfærene ligge litt til, slik at hullene får tettet seg. Det hele skal ta et par minutters tid. Flytt så sfærene forsiktig over i bollen med rent vann for å skylle av calsicen.

Sfærene løftes ut av vannbadet og serveres på en smakeskje. Om man vil kan man la dem mellomlande på litt tørkepapir for å tørke bort litt av fuktigheten på overflaten.

Ett flak gourmetsalt kan legges oppå sfæren ved servering for å fremheve smaken.