2 auberginer, ca. 500 g
500 g kjøttdeig
1 egg
1-2 ss vann
1 ts hver av mynte og oregano
2 ts salt
2 kryddermål kajennepepper
1 ss olje
2 dl matyoghurt
1 ss presset saft av sitron
1-2 fedd hvitløk
4 pitabrød
Tilbehør strimlet salat
1. Skyll og del auberginene i to. Legg dem med på en stekeplate med den kuperte siden opp. Grill midt i ovnen på 250 ° C i ca. 15 min.
2. Bland kjøttdeigen med egg, vann, mynte, oregano og halvparten av saltet og pepperen. Form kjøttdeigen til store kjøttboller.
3. Stek kjøttbollene i olje i ca. 10 min.
4. Bland auberginene med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett matyoghurten og smak til med sitronsaft og pressete hvitløksbåter samt salt og pepper.
5. Varm pitabrødet ifølge pakkens anvisning.
6. Fyll pitabrødene med kjøttboller og aubergineblandingen. Server strimlet salat og paprika til, samt frukt som dessert.