350 g malt kjøtt, halvparten okse og halvparten svin eller lam
60 g revet løk
60 g tørket brødrasp
1 lettpisket egg
3 ss bladpersille, hakket
1 hvitløkfedd, finhakket
½ ts malt kanel
½ ts malt spisskummen
1 ts salt
½ ts pepper
–
2 ss olivenolje
1 hakket løk
¼ ts safrantråder, knust
225 g avrente kokte garbanzobønner
150 g skrelte poteter i terninger
1 ½ liter sterk oksekraft
375 g tomater uten skinn og frø, i terninger
salt
pepper
½ dl finhakket bladpersille
2 hardkokte egg, hakket
Lag først kjøttbollene: Ha kjøtt, løk, brødsmuler, egg, persille, hvitløk, kanel og spisskummen, salt og pepper i en bolle. Kna med hendene til alle ingredienser er jevnt og godt blandet. Bruk hendene til å forme de små kjøttbollene, og sett dem til side.
Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og stek i ca 10 minutter, til den er mør. Ha i safran, garbanzos, poteter, kraft og tomater. Skru på sterk varme og kok opp. Skru ned til svak varme og la det småkoke uten lokk i ca 10 minutter, for at smakene skal blande seg og potetene bli gjennomkokt.
La de rå kjøttbollene gli ned i kraften og la dem småkoke forsiktig i ca 20 minutter, til de er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper.
Bruk hullsleiv til å flytte kjøttbollene fra gryten og opp i de varme suppebollene. Øs den varme kraftsuppen og like mengder grønnsaker over kjøttbollene. Dryss på persille og hakkede egg. Server med en gang.