10-12 poteter, ca. 1 kg
1/2 ss olje
1 ts salt
400 g kjøttdeig
2 dl matyoghurt
1 ts salt
1-2 kryddermål pepper
1/2 ss olje
1 ts salt
1-2 kryddermål pepper
1/2 ss olje
1 gul lløk
15 grønne oliven
2 kryddermål salt
1-2 kryddermål grovmalt sort pepper
Skrubb potetene og skjær dem i ca. 1/2 cm tykke skiver eller i to. Legg skivene på en stekeplate kledd med bakepapir, hell litt olje over og strø på salt. Stek midt i ovnen på 250 °C i ca. 15 min. Bland kjøttdeigen med 1/2 dl av matyoghurten, salt og pepper. Form kjøttdeigen til små biffer. Stek biffene i olje i ca. 3 min. per side. Skrell og finhakk løken. Grovhakk olivenene. Bland løk og oliven med resten av yoghurten og smak til med salt og grovmalt svart pepper.
Server biffene med olivenblandingen, poteter, tomatbåter og brød.