Ingredienser

400 g kjøttdeig
3 løk
30 g smør eller olje
1 ½ ts oregano
2 ts salt
1 kokt kylling
1 dl oliven
1 dl rosiner
3 hardkokte egg
Maispure:
350 g maiskorn
1 ss basilikum
2 ss hvetemel
1 ss smør
¾ dl melk
¾ dl kremfløte
2 egg

Tilberedning

Finhakk løken og stek løk og kjøttdeig i olje i ca 10 minutter uten å brune. Smak til med oregano og salt.

Kok rosinene i litt vann og sil av vannet. Skjær eggene i skiver. Del kyllingen i fire stykker.

Hell maiskornene i en hurtigmikser og purér dem. Hell pureen i en bolle og smak til med basilikum.

Smelt smøret i en kjele og visp i mel, melk og fløte så det blir en saus. Ta kjelen til side og visp eggene.

Bland sausen med maispureen. Smør en ildfast form eller langpanne. Ha i kjøttdeigen og legg kyllingstykkene oppå. Fordel oliven, rosiner og egg i skiver over det hele. Dekk til med maispureen. Gratiner kjøttpaien i ovnen i ca 20 minutter ved 225-250 C, eller til overflaten har tatt farge og alt er gjennomvarmt.

Retten skal serveres med ris. Riskornene freses da med olje, hvitløk og salt før koking.