250 g oksekjøtt, finhakket
1 rød paprika i skiver
1 løk i skiver
1 ss olje
2 ss tomatpuré
1 1/2 ss paprikapulver
1 ss spisskarvefrø
25 g hvetemel
salt
pepper
1 1/2 l buljong eller vann blandet med rødvin
2 ss persille, hakket
revet skall av 1 sitron
2 hvitløkfedd, knuste
4 ss rømme
Fres paprika og løk i olje ca 5 min. Tilsett oksekjøtt og la det surre noen minutter til det blir svakt brunt. Rør i tomatpuré, paprikapulver, spisskarvefrø og mel. Smak til med salt og pepper. Rør i gryten mens det surrer i ca 10 min. Spe med buljong eller vann blandet med rødvin. Sett lokk på gryten og la kjøttet koke til det er mørt, ca 1 time. Garner suppen med grønt dryss, revet sitronskall og hvitløk like før servering og med en skje rømme i hver tallerken.