Ingredienser:
Dette er paideig nok til bunn og lokk i en 23 cm paiform. Amerikanske paier blir ofte lagd i 9 inch (amerikansk mål), som er det samme som 23 cm. Bruker du ikke all deigen, kan den fryses.

250 g siktet hvetemel
1 ss sukker
1/2 ts salt
150 g usaltet, kaldt smør i terninger
2 ts presset sitronsaft
ca 0,5 dl iskaldt vann

Fremgangsmåte:
Ha mel, sukker og salt i en food-processor og bland lett. Tilsett smør og miks til smør og mel smuldrer seg. Ha i sitronsaft og vann, og kjør til det blir en deig. Kna gjerne litt
med hendene til slutt. Ta deigen på benken, del i to biter og form til de er ca 10–12
cm i diameter. Pakk inn i plastfolie og legg deigene i kjøleskapet i minst 1 time. Kjevle deigen ut på en lett melet overflate til ca 35 cm eller til den dekker bunn og kant på paiformen. La deigen henge ut over kanten, siden den vil krympe under steking. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 220°. Dekk deigen med aluminiumsfolie og fyll formen med tørkede rter, det hindrer deigen å reise seg under forstekingen. Bak i 12 minutter. Ta vekk folien med innholdet og bak i 8 minutter til paibunnen er gyllen. Skulle noen «bobler» dukke opp, trykk dem forsiktig ned med baksiden på en skje. Fyll den så med noe godt!
Tips: Det lønner seg å forsteke bunnen hvis ikke annet er nevnt, spesielt hvis fyllmassen i paien er flytende.