Ingredienser
1 plate kokesjokolade 60 gr meierismør 2 egg 125 g farin 100 g hvetemel 1/2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 ts pulverkaffe 50 g sjokolade, hakket 50 g valnøtter, hakket
Tilberedning
I ovn ved 180 grader i 15 minutter. Smelt sjokoladenm smøret og pulverkaffen sammen og avkjøl det. Visp eggedosis av egg og sukker og sikt i det tørre. Rør inn sjokoladeblandingen, sjokoladebiter og valnøtter. Fyll røren i muffinsformer og stek kakene midt i ovnen.

Om Konfektmuffins

Konfektmuffins er en fantastisk oppfinnelse innenfor det søte kjøkken. De er både en konfekt og en muffins – som skjuler en kjerne av søt overraskelse inni en myk, luftig muffins. Med denne unike egenskapen kan konfektmuffins være en kulinarisk opplevelse som kan smelte ethvert hjerte. Det er nok grunnen til at konfektmuffins blir stadig mer populære blant matentusiaster, både til hverdag og til fest.

Informasjonen som folk kanskje ikke kjenner til, er at konfektmuffins faktisk har en interessant historie. Tro det eller ei, men konfektmuffinsvarierte opprinnelse viser til flere forskjellige kulturer, fra det franske kjøkkenet til det britiske bakeriet og til Amerikas søte elsk på nybakte godsaker. De kombinerer elementene fra alle disse kjøkken- og baketradisjonene, og skaper en harmonisk symfoni av smaker som er vanskelig å motstå.

Ikke nok med at konfektmuffins er en lystbetont godbit, de gir også rom for en flott kreativ utfoldelse. Man kan variere type konfekt som skal plasseres i midten av muffinsen, og dermed gi hver muffin et unikt og personlig preg. Fra sjokolade pralines til sukkertøy, fra knasende karamell til seig nougat, mulighetene er uendelige. Og glem ikke at valget av konfekt kan også endre hvordan muffinsen oppfører seg i ovnen, noe som gir enda mer spenning i bakeprosessen!

Noe som er spesielt bemerkelsesverdig med konfektmuffins er deres holdbarhet. Fordi konfekten i midten av muffinsen fungerer som et lag av fuktighet, holder disse muffinsene seg ferske og myke lengre enn deres tradisjonelle motparter. Dette gjør dem til et utmerket valg for å bli bakt i forveien til spesielle anledninger, eller for å oppbevares i matboksen.

Til tross for deres raffinerte smak, er konfektmuffins overraskende enkle å lage. Med grunnleggende ingredienser som sukker, mel, egg, smør og bakepulver, samt valget av konfekt, kan man lage disse herlige småkakene i komforten av sitt eget kjøkken. Så lenge man overvåker ovnstemperaturen og steketiden nøye, vil resultatet nesten alltid være deilig.

Oppsummert, konfektmuffins er mer enn bare en søt liten godbit. De representerer en fusion av forskjellige kulturer, viser et høyt nivå av kulinarisk kunst, og gir en himmelsk opplevelse som glede smaksløkene. Deres enkelhet og allsidighet gjør dem til et must i enhver hobbybakers repertoar. Du vil ikke angre på å ha gitt dem en sjanse!.