Ingredienser
800 g torskefilet 4 appelsiner 10 stjerneanis 1 ts korianderfrø 4 store portobellosopp 4 ss smør Salt og pepper
Tilberedning
Knus 2 anisfrukter i en morter og bland med korianderfrøene. Vend stykker av fisk i krydderet og stek stykkene på alle sider i litt olje (3-4 minutter). Skjær soppen i store firkanter, krydre med salt og pepper og stek i olje. Skrell 2 av appelsinene, del dem i båter, fjern hinner og stein og lag rene «appelsinfileter». Press saften ut av de 2 siste appelsinene, kok opp og pisk inn smøret. Anrett som vist på bildet og pynt med stjerneanis.

Mer om emnet: Koriander- og anisstekt torsk

Å forberede torsk med koriander og anis kan høres litt uvanlig ut, men dette skaper en sofistikert og moderne vri på en tradisjonell sjømatrett. Kraften i disse to aromatiske krydderiene gir en helt ny smaksprofil til den ellers milde torsken. Men det er ikke bare smaken som forbedres med denne kombinasjonen; det er også mange helsemessige fordeler ved å inkludere disse krydderiene i dietten.

Koriander og anis er ikke bare kjent for sin unike smak, men de er også kjent for sine mange helsemessige egenskaper. For eksempel er koriander kjent for sine cellebeskyttende egenskaper. Det er høyt på antioksidanter og kan hjelpe med fordøyelsen. På den annen side er anis kjent for å være en god kilde til B-vitaminer og har sterke antivirale egenskaper. Begge disse krydderiene kan bidra til å styrke immunforsvaret, noe som er viktig i disse tider.

Å tilberede torsk med koriander og anis er relativt enkelt. Først må du forhåndsvarme ovnen til et passende nivå, vanligvis rundt 190 grader celsius. Plasser torskefileter i en ovnsikker form, krydre med salt og pepper etter smak, og dryss over koriander og anis. Stek i ovnen i omtrent 15-20 minutter, eller til fisken er mør og flaker lett med en gaffel.

En fin ting med denne oppskriften er at du kan justere mengden koriander og anis i henhold til dine personlige preferanser. Men husk at begge disse krydderiene har sterke smaker, så det kan være best å starte med en mindre mengde og justere etter smak. For en ekstra smaksforsterkning kan du legge til litt sitronsaft og olivenolje før du steker fisken.

Med hensyn til tilbehør, komplementerer en herlig smørsaus den smaksrike torsken svært godt. En frisk salat eller noen dampede grønnsaker kan også være en deilig tilleggsdel og vil bidra til å balansere de kraftige smaken av koriander og anis.

Så neste gang du lager torsk, hvorfor ikke prøve denne utradisjonelle men smaksfulle kombinasjonen? Kanskje du vil bli overrasket og finne din nye favorittrett. Med så mange helsefordeler i tillegg til den fantastiske smaken, er det verdt å gi denne oppskriften en sjanse.