Ingredienser

5 dl lettmelk, 1,5 % fett
10-12 poteter, ca. 1 kg
1 purreløk
4 svinekoteletter, à ca. 150 g
4 tomater
1-2 ts salt
1 kryddermål malt hvit pepper
2 ss fransk sennep
1 ss flytende margarin
1 ts salt
1-2 kryddermål grovmalt sort pepper

Tilberedning

Kok opp melken med salt, malt hvit pepper og gjerne fransk sennep. Skrell og skjær potetene i små firkanter. Legg potetene i gryten og la det koke uten lokk i ca. 15 min. Rør av og til. Skyll, rengjør og strimle purreløken. Bland purren i gryten når det gjenstår ca. 5 min. av koketiden. Kutt noen snitt i kanten på kotelettene. Stek dem i flytende margarin, ca. 5 min. per side. Krydre med salt og grovmalt sort pepper. Skyll og del tomatene i to. La de halve tomatene steke ved siden av kotelettene i noen minutter.
Server kotelettene med de sennepstuede potetene, halve tomater og brød.