400 g kyllingkjøttdeig
2 ss hakket frisk koriander
1 1/2 ts spisskummen
3/4 ts salt
1/4 ts chilipepper
1 båt revet hvitløk
4 hakkede, små sjalottløk
50 g smuldret, daggammelt brød
1 egg
smør eller olje til steking
Bland samme alle ingrediensene, form små boller og træ dem på trespidd. Stek eller grill dem noen minutter på alle sider. Server kyllingspiddene med most avokado, yoghurtdipp, chilisaus og crème fraîche.
1 stor avokado
2 ts limesaft
salt og kvernet pepper
Yoghurtdipp:
1/2 agurk
1/2 beger matyoghurt
1/4 ts salt
kvernet pepper
1 ss hakket mynte
Del agurken i to på langs, skrap ut frøene og skjær agurken i terninger. Bland inn yoghurt og smak til med krydder. La dippen gjerne stå kaldt en times tid for å trekke smak.