Ingredienser

6 andekjøttporsjoner, bryst eller lår
1 ss olivenolje
1 stor løk, skåret i tynne skiver
1 kanelstang, delt i to
2 timiankvister
4,5 dl hønsebuljong
3 faste og modne pærer
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, skåret i skiver
25 g pinjenøtter
1/2 ts safrantråder
3 ss rosiner
salt
malt svart pepper

Tilberedning

Sett stekeovnen på 180 C. Stek andekjøttet i olje ca 5 min til skinnet er gyllenbrunt. Legg andestykkene i en ildfast form, og tøm av overflødig olje bortsett fra ca 1 ss som du lar være igjen i stekepannen.

Ha i løkringene og fres dem i 5 min. Tilsett kanelstang, timian og buljong og la det koke opp. Hell blandingen over andekjøttet og la det steke i ovnen i 1 1/4 time.

Del pærene i to og fres dem fort i olje til de begynner å få farge på skjæreflaten.

Bruk en morter og mal hvitløk, pinjenøtter og safran sammen til en tykk, jevn puré.

Ha puréen i formen sammen med rosiner og pærer. La det stå i 15 min til pærehalvdelene kjennes møre.

Krydre etter behov og pynt med timian eller kruspersille. Serveres varmt med potetstappe.