Ingredienser

* ndebryst med fett/skinnside

* kanelstang
* salt
* pepper

Portvinsaus:
* 2 stk sjalottløk
* 1 l andekraft
* 1 dl rødvin
* 1 dl portvin
* smør
* laurbærblad
* timian
* kanel
* ulike typer sopp
* poteter til potetstappe
* fløte til stappen
* safran

Tilberedning

1. Andebrystet renses og risses, gnis i knust kanelstang, salt og pepper.
2. Brunes på en tørr panne med skinnsiden ned til skinnet er blitt sprøtt.
3. Stekes ferdig i ovnen i ca 12 min ved 180 ºC. Pakk inn brystet i aluminiumsfolie og la hvile ca 15 min. Svisj soppen på sterk varme i en stekepanne Del potetene i terninger, og kok de møre sammen med safran. Lag en potetstappe av potetene der du tilsetter klatter med smør og fløte til du får en passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Portvinsaus: Rens løken og hakk den fint. Fres den i en panne og hell på rødvin og portvin. Kok inn til det halve og tilsett andekraften. Kok til smaken er god og sil sausen. Jevn med litt maisenna og blank med smør. Smak til med mer portvin.

Skjær opp brystet i tynne skiver. Legg en topp med sopp midt på tallerkenen, og legg på skiver av andebryst på toppen. Legg på potetmos, og server gjerne retten med gulrøtter og belger med sukkererter.