Ingredienser

8 kveitekoteletter à 150 g
lake av
2 l vann og
200 g salt

Saus
1 stor paprika , hakket
2 sjalottløk , hakket
1 ss konjakk
eller armangnac
2 dl tørr hvitvin
1 liten bunt persille og
purre
2 dl god fiskekraft
3 dl kremfløte
(evt. matfløte )
salt fra kvern
hvit pepper fra kvern
dill

Tilberedning

Legg kveitekotelettene i laken i ca. 20 minutter. Tørk dem godt med kjøkkenpapir. Kvern pepper over. Kok opp vann med litt salt, legg fisken i og reduser varmen etter et par minutter. Vannet skal IKKE koke. La fisken få trekke i vannet 8 – 10 minutter etter tykkelsen på skivene.
Smelt smør til sausen i en kjele. Tilsett sjalottløk og la det frese et minutt. Tilsett vin og evt. konjakk. Kok opp. Tilsett urtebuketten og la sausen få koke inn til 1/3. Hell på kraften og la det putre ca. 5 minutter. Hell i fløten og la sausen putre til den har tykk og god konsistens. Tilsett paprikahakket. Fisk opp urtebuketten og smak til med salt og pepper. La sausen få et par minutter til på varmen. Klipp i dill. Nå er den klar.
Server godsakene med nykokte mandelpoteter og smørdampede grønnsaker. Vi har brukt gulrøtter og brokkoli.