Kylling, kokos og cashewnøttcurry

Ingredienser
1 ts malt koriander 1 ts malt spisskummin en klype muskatnøtt ½ ts malt kardemomme 4 hele nellik 1 laurbærblad 1 toppet ss garam masala en klype nykvernet pepper 1 dl vegetabilsk olje 1 ¼ kg bein- og skinnfritt kyllinglår skåret i terninger (vi bruker kyllingfilét) 2 løk, hakket 45 g kokosmasse 70 g ristede cashewnøtter uten salt, skåret i 2 250 g gresk yoghurt naturell (vi brukte mathyoghurt)
Tilberedning
Rist koriander, spisskummen, muskatnøtt, kardemomme, nellik, laurbærblad, garam masala og svart pepper på høy varme i tørr panne i ca 1 minutt eller til krydderene begynner å skille ut duft. Hell krydderene over på en tallerken. Varm olje i pannen. Brun kylling og løk. Tilsett krydderblandingen og rør sammen. Varm opp til det begynner å dufte, men pass på så det ikke svir seg. Smak til med salt. Tilsett kokosmasse og 5 dl vann. Kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la det koke i ca 30 minutter. Rør av og til. Tilsett cashewnøtter og kok opp i ca 10 minutter. Dersom retten trenger væske, tilsetter du litt mer varmt vann. Du skal få en tykk saus. Rør inn yoghurt, skru ned til laveste varme og la det trekke i ca 1 minutt.

Mer om: Kylling, kokos og cashewnøttcurry

Kylling, kokos og cashewnøttcurry er en distinkt rett som har sitt opphav i det sørlige Asia. Dette er en rett som overgår typiske curryretter med sine satte skarpe smaker, kremaktig tekstur og hint av sødme.

Denne curryretten er beriket med smaker fra hele verden. Hovedingrediensen er selvfølgelig kylling, men styrken i retten kommer fra unike smaksbærere som kokosmelk, cashewnøtter, sitronsaft og et variert spekter av krydder som gurkemeie, koriander, kardemomme og andre.

Det som særpreger denne retten mest er bruk av cashewnøtter. I tillegg til å gi en rik og fyldig hvit saus, gir cashewnøttene en fin kontrast til mykheten av kyllingen og den kremaktige konsistensen av kokosmelken. Cashewnøtter brukes ofte malt til en pasta i curryretter, og blir også strødd over retten som et deilig og knasende dryss.

Kylling kokos og cashewnøttcurry er også en fleksibel rett. Den kan serveres med ris, naanbrød eller chapati, alt etter preferanse. For å gjøre retten mer tilpasset forskjellige dietter, kan kyllingen erstattes med tofu for en vegetarisk versjon. I tillegg kan chili tilsettes for å gi retten et ekstra stikk.

Rettens popularitet har økt i Norge, og er nå en favoritt blant mange. Den er en flott måte å bringe en smule eksotisme home. Kylling, kokos og cashewnøttcurry er da en deilig, sunn og mettende rett som viser mangfoldet av de smaker det asiatiske kjøkkenet har å tilby.

En kommentar om “Kylling, kokos og cashewnøttcurry”

  1. ente opp som ei suppe med lite smak,5dl vann blir for mye, må kokes veldig lenge og da er kyllingen sønder kokt, det sikkert kokosmelk dei mener og ikke kokosmasse i retten, menden kryder burde nok også ha økt

Legg igjen en kommentar