Ingredienser:

Tid: 20-30 minutter (avhengig av om du har kjøpt ferdige nudler eller slike som må kokes)

Du trenger:

300g kyllingfilet eller strimlet kylling (ikke kyllingkjøttdeig)
2 passe store paprikaer, gjerne i forskjellige farger (for syns skyld mer enn smaken)
1 løk
1 hvitløkfedd
1-2 røde chili (evt. 2-3 grønne)
1 pakke nudler (enten slike som er ferdige til å ha i mat, eller vanlig pakke med nudler som må kokes)
2 pakker/poser med Blue Dragon Sweet Chili & Garlic Sauce
Olje til å steke i
Salt og pepper av grov type (ikke slik findrøss av salt eller pepper)
Stekepanne/wok

Tilberedning:

Hvis du har kjøpt nudler som må kokes må du koke disse nå og gjøre dem ferdige. Hvis du har kjøpt nudler som kommer med krydder skal du ikke bruke krydderet. Skyll av nuddlene etterpå.

Kutt paprikaene opp i passe store deler. Denne skal heller ikke hakkes opp, du skal ha passe store deler som kan tygges og virkelig smakes at du har paprika.

Del løken opp i 2 først, og skiv så opp de to halvpartene. Ikke hakk løken, du skal få halve løkringer.

Hakk opp chilien i passe små deler, litt større enn finhakking. Hvis du tror du vil få en for sterk rett kan du først kutte chiliene i to på langs og så skrape ut alle frøene inne i chiliene, evt. så kan du også gå ned til 1 rød chili. Siden den skal oppi samtidig med løken kan du ha det oppi samme bolle som den er i.

Finhakk hvitløken, evt. bruk hvitløkspresse, og ha dette oppi sammen med løk/chili.

Strimle opp kyllingen i passe store strimler og biter. Igjen skal denne ikke være verken for stor eller små i bitene, du skal kjenne at du har kyllingbiter i maten.

Så varmer du opp olje i en stekepanne/wok, og når den ryker har du oppi kyllingen. Vend denne i den varme oljen og la den steke til all overflate på alle bitene har blitt hvit, men pass på at du vender nok til at ikke noe blir ferdigstekt ennå.

Ha på litt salt og pepper nå, men ikke for mye.

Når all kyllingen er blitt hvit kan du ha oppi løk, hvitløk og chili. Skru også ned varmen på stekeplaten slik at du ikke lenger steker på full styrke. Siden kyllingen har absorbert litt olje kan du ha oppi litt til hvis du synes det har blitt litt tørt når du nå har oppi mer. Pass på å vend dette hele tiden slik at hvitløken ikke får sjanse til å brenne seg.

Når løken er gyllen og blitt myk har du oppi først sausen fra de to pakkene, rører dette godt rundt, og så har du oppi all paprikaen. Bland dette godt slik at sausen får spredd seg til all paprikaen.

Så lar du dette stå i ca. 7-8 minutter mens du passer på å røre jevnt slik at ingenting brenner seg fast.

Serveres rykende varmt rett fra pannen/wok’en

Porsjoner:
to personer