4 stk. kyllingfilet
2 stk. gulrot
1 stk. squash
Ostesaus
2 ss smør
4 ss hvetemel
Ca. 6 dl melk
Ca. 2 dl revet hvitost
4 ss hakket frisk basilikum
1 ts salt (smak til)
½ ts pepper (smak til)
Hjemmelaget pasta
175 g hvetemel
½ ts salt
2 stk. egg
½ ss olje
Hjemmelaget pasta
1. Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet.
2. Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje.
3. Bland ingrediensene sammen med en gaffel. Deretter knar du deigen godt til den blir sammenhengende smidig. Bruk hendene.
4. Sett deigen til side. La den hvile ca. 20 minutter, før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.
5. Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca.1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse.
6. Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
Ostesaus, kylling og grønnsaker
1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
2. Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør den klumpfri mellom hver gang.
3. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt.
4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
5. Stek kyllingfiletene i en panne med smør på middels varme, ca. 4 minutter på hver side.
6. La filetene hvile 2-3 minutter før de skjæres i skiver.
7. Skjær gulrot og squash på langs med en ostehøvel, slik at det blir lange, tynne strimler. Kok dem i 2-3 minutter. Ha i kokt pasta og varm opp.
8. Hell av vannet og bland pasta og grønnsaker i ostesausen.
9. Ha pasta og kyllingskiver på tallerkener. Pynt gjerne med friske urter.
Akkurat spist en porsjon. Dette kommer jeg ikke til å lage igjen.
Dessuten er det en idé å ha ost oppi «ostesausen.» Tok dette som en selvfølge og blandet den inn etter melken. Kokte opp og syntes det var litt tykt, så jeg smakte på det. Mel var en dominerende faktor i smaksbildet. Brukte derfor litt mer melk helt til jeg var på det dobbelte av det oppskriften sa. Jeg fulgte deretter oppskriften til punkt og prikke. Når det kom til bordet minnet det mer om gummi enn noe annet. Smaken var, til tross for sterk krydring, mel. Kyllingen ble bra, men nå må jeg kaste resten av «jurpa.»
Særdeles misfornød!