350 g frossen, hakket spinat, opptint og avsilt
½ ts malt muskatnøtt
450 g magert kokt eller lett stekt kyllingkjøtt, skinnfritt og skåret i terninger
4 (evt. forkokte les på pakken) lasagneplater
70 g ferskrevet parmesan
salt og pepper
Tomatsaus:
400 g hakkede tomater på boks
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, knust
1 ½ dl hvitvin (evt. matvin)
3 ss tomatpuré
1 ts tørket oregano
Hvit saus:
60 g smør
40 g hvetemel
5 ½ dl melk, lunken
nyrevet muskatnøtt
Lag først tomatsausen. Ha tomatene i en gryte, og rør inn løk, hvitløk, vin, tomatpuré og oregano. Kok opp, og la det surre i 20 min. til det tykner. Smak godt til med salt og pepper.
La spinaten renne av igjen. La den trekke på kjøkkenpapir for å få fjernet mest mulig vann. Fordel spinaten i bunnen av en stor ildfast form. Dryss med revet muskatnøtt og krydre med salt og pepper.
Fordel kyllingterningene oppå spinaten. Hell tomatsausen over. Legg lasagneplatene oppå tomatsausen.
Lag den hvite sausen: Smelt smøret i en liten kjele. Pisk inn mel, og kok i noen få minutter under konstant omrøring. Begynn å tilsette den varme melken. Den blir umiddelbart absorbert, så arbeid raskt pisk med den ene hånden og tilsett melken litt etter litt med den andre. Når sausen er blitt jevn og ikke for tykk tilsettes salt, pepper og revet muskatnøtt. Fortsett å koke i omkring 5 min under konstant omrøring. Det skal bli en svært tykk og jevn saus.
Fordel sausen over lasagnen i formen. Dryss med revet ost. Stek retten i forvarmet stekeovn ved 190 grader i 25 min til overflaten er gyllen. Server.