Lite smaker bedre enn en korrekt grillet kylling, og det er vanskelig å gjøre dette feil. Derfor kan man også tillate seg å eksperimentere litt, på både hva man putter inni og smører utenpå.

Nesten alt går an med kylling. Det vanligste er forskjellige marinader basert på olje tilsatt diverse kryderier, men prøv en gang å bytt ut oljen med honning. Eller fløte. Sistnevnte bør kyllingen ligge i noen timer for å trekke smak, men det er verdt ventetiden.

Når det gjelder innvendig i kyllingen finnes det også forskjellige muligheter. En godt perforert sitron eller lime gir en god syrlig smak i kjøttet, men prøv en gang med et eple. Eller ananas.

Mange har også forsøkt å tre kyllingen ned på en avskåren halvfull ølboks. Da vil ølet koke opp og fordampe inn i kyllingkjøttet og gi både smak og aroma, men man behøver ikke nødvendigvis bruke øl. Både cola og sitronbrus fungerer også fint, og har man først skåret over en dåse til kyllingbruk på grillen, kan den jo brukes til å eksperimentere med andre smakstilsetninger også.