600 g kyllingebryst
Saus:
20 g smør
4 ts olje
1 ts salt
1 knivodd pepper
8 appelsiner
4 ts honning
2 ts frisk ingefær
10 mandler (flak)
Pynt:
Frisk mynte
Varm halvparten av smøret sammen med oljen i en stekepanne og brun kjøttet godt på begge sider i ca. 5 minutter, krydre med salt og pepper.
Skyll appelsinene, tørk dem og riv 1 ts av skallet. Pres alle appelsinene.
Tag kjøttet ut av pannen og kok stekesjyen med appelsinsaften. Deretter krydres appelsinsausen med revet appelsinskall, honning og ingefær, smør og mandelflak tilsettes. La det koke kraftig, så væsken koker inn og sausen er nesten helt tykk. Det tar tid å koke inn væske, så ha tålmodighet.
Legg kjøttet tilbake i pannen og la det surre med på middels varme ca 10 minutter. Vend flere ganger og øs over saus. Smak sausen til med litt salt. Dryss over finhakket mynte før servering.