Ingredienser
1/2 kg strimlet kyllingkjøtt 2 ss soyasaus 2 ss olje 2 fedd hvitløk, i skiver 1 purreløk, strimlet 1 rød paprika, strimlet 1 grønn paprika, strimlet 3 dl kokosmelk 2 ts honning 2 krm sambal oelek 1 pakke sukkererter
Tilberedning
Kok opp kokosmelk, bland i honning og sambal oelek i den varme melken. Varm opp wokpannen eller en stor stekepanne og ha i olje. Legg i kyllingen sammen med hvitløk og la det frese i et par minutter. Bland i grønnsakene og hell den varme sausen over. Rør godt, pass på at sausen er godt blandet med kjøttet og grønnsakene. La alt putre noen minutter, men grønnsakene skal ikke miste sprøheten. Server med nudler eller ris og en grønn salat.

Mer om: Kyllingwok

Kyllingwok er et populært måltid blant mange på grunn av sin enkelhet å lage og dens fantastiske smak. Noe av det som gjør kyllingwok så herlig er variasjonen det gir. Du kan eksperimentere med forskjellige grønnsaker og sauser for å tilpasse smaken etter dine preferanser.

Kyllingwok kan også være et utmerket valg for de som ønsker et sunnere alternativ til tradisjonelle middager. Kylling er en utmerket kilde til protein, og med tillegg av varierte grønnsaker, får du også i deg mange viktige vitaminer og mineraler. Men husk å ikke overkokes grønnsakene, da dette kan redusere næringsinnholdet.

En annen karakteristisk egenskap ved kyllingwok er den hurtige tilberedningstiden. På under 30 minutter kan du ha et fullverdig, næringsrikt måltid klart til servering. Det er derfor kyllingwok er et godt alternativ for travle familier som ønsker å lage et hjemmelaget måltid i en travel hverdag.

Sausen du velger kan også avgjøre mye av smaksopplevelsen. Her kan du velge mellom alt fra søt soyasaus, hoisinsaus, teriyaki eller kanskje en litt sterkere chilisaus. Uansett hva du foretrekker, vil smaksprofilen av kyllingwok kunne forandres betydelig basert på sausvalget ditt.

Til sist, vær ikke redd for å eksperimentere med forskjellige tilbehør i kyllingwoken din. For eksempel er wok med kylling, cashewnøtter og mango en utmerket blanding. Eller hva med en kyllingwok med peanøttsaus for en mer eksotisk vri? Mulighetene er endeløse når det kommer til kyllingwok.

Samlet sett er kyllingwok et måltid som kombinerer smak, ernæring og bekvemmelighet på en glimrende måte. Så neste gang du lurer på hva du skal lage til middag, hvorfor ikke prøve en næringsrik og velsmakende kyllingwok?.