Ingredienser

400 g kyllingefileter
1 stor – ikke for moden mangofrukt

Marinade:
50 g smør
2 ss honning
1/2 ts tørket chili
3 ss tomatpuré

Tilberedning

Del kyllingekjøttet i strimler på langs og bank dem lett flate med hånden. Skjær mangoen i store, rustikke stykker og skrell dem. Stikk begge deler på spyd, hver for seg.
Marinade: Smelt smør, honning, tomatpure og chili i en liten kjele og pensle kjøtt og mango med det. Grill til begge deler er møre og lert sorte i kanten.

Serveres f.eks med sitronbåter, hvor den ene halvdel er dyppet i grovt salt og den andre i grovmalt pepper (se bildet). .

Tips: Spydene kan grilles i grillpanne eller under ovnens grill. Gjør det på forhånd og pakk dem inn i folie og kjøkkenhåndkle, så holder de seg varme. Legg spydene i vann i 30 minutter før bruk, så brenner de ikke.