DEIG
3 dl hvetemel
1/4 ts salt
125 gram smør
2 ss vann
FYLL
400 gram kjøttdeig
1 ts salt
1-2 ss smør
12-15 småløk
1-2 hvitløkbåter
1/2 buljongterning
1 dl vann
1 grønn paprika
2 dl melk
2 egg
2 dl revet ost
1 ts basilikum
1 ts timian
1. Bland salt og hvetemel, smuldre inn smør og tilsett vann. Elt raskt sammen og la deigen hvile kaldt i en 1/2 time.
2. Brun kjøttdeigen i smøret. Tilsett presset hvitløk, paprikaen i strimler, buljongterning, vann og krydder. La røren småsurre i 5 minutter.
3. Fordel paideigen i en paiform (godt opp langs kanten) og prikk med gaffel. Stek ved 180 grader i ca. 10 minutter.
3. Gi småløken et oppkok i vann. Da blir den lettere å rense.
4. Fyll kjøttrøren i paiskallet, stikk løken nedi.
5. Visp sammen egg, melk og revet ost og ha over resten.
6. Stek retten på nederste rille i ovnen ved 190-200 grader, til eggeblandingen er stivnet og paien har fått fin farge.
Server med grønn salat til.