Ingredienser

1 kvast friske løpstikkeblader og stilker, grovhakket
75 g smør
1 hvitløkfedd, finhakket
1 håndfull persille, grovhakket
2 selleristilker i småbiter
revet muskat
salt
pepper
50 g grovbrød
1 1/2 l kjøtt- eller grønnsakkraft
1 1/2 dl kremfløte

Tilberedning

Smelt smøret i en kasserolle. Legg i hvitløk, persille, selleri og smak til med muskat, pepper og salt. La grønnsakene surre et par minutter og tilsett løpstikke. Bløt brødet i litt kraft og bland det godt med de andre ingrediensene. Kok opp kraften og hell i grønnsakene. La suppen småkoke 10 min. Mos suppen gjennom grov sikt, i hurtigmikser eller grønnsakkvern. Hell suppen tilbake i kasserollen og la den koke opp. Rør i fløten like før servering og tilsett mer krydder om nødvendig.