Ingredienser:
5 stk eggehviter
200 gr sukker
100 gr hver av valnøtter, hasselnøtter og mandler, tilsammen 300 g, hakket

Sjokoladekaramell
100 gr sukker
1 dl vann
100 gr smør
100 gr mørk sjokolade, 70% kakao
5 stk eggeplommer
Ca 2,5 ss konjakk (eller mer…)
2 dl kremfløte, stivpisket

Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive, fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Vend inn hakkete nøtter. Legg bakepapir i bunnen av en rund form, 24 cm i diameter. Fordel nøttemarengsen og stek midt i ovnen i en time ved 150 °C.

Smelt sukkeret til karamell. Tilsett vannet og rør så alt løses opp. Rør inn smør og sjokolade. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene. Smak til med konjakk. Hvelv kaken over på et serveringsfat og sett ringen til formen rundt. Hell den varme sjokoladesausen over. Sett kaken kaldt og la den trekke, gjerne over natta. Fjern kakeringen og pynt med krem og friske bær.

Tips
• Kaken kan med fordel lages flere dager i forveien – den blir bare bedre av å stå.
• Lager du kaken i en langpanne kan du stikke ut runde porsjonskaker