Ingredienser

700 g Laksefilet
Olje til steking
Salatblad

Koriandersky:
2 ss Korianderrøtter
7 ss Palmesukker
2 ss Ingefær
5 ss Riseddik
2 Sitronsaft, presset
2 ss Koriander, frisk
Salt og pepper

Tilberedning

Del laksefileten i porsjonstykker, skvett litt olje på og dryss havsalt over. Stek dem i stekepanne på høy varme i solsikkeolje, med skinnsiden
ned. Stek et lite minutt til skinnet er sprøtt. De er viktig at fisken ikke stekes for lenge og blir tørr.

Bak laksen i ovn med skinnet opp på 155 grader i 10-12 minutter. Beregn to blader salat til hver laksefilet. Her kan du gjerne bruke pak soi-salat om du får tak i det. Kok salatbladene et par minutter. Stopp kokeprossen ved å legge dem i iskaldt vann.

Anrett laksen på salatbladene og hell over koriandersky. Pynt gjerne med ekstra koriander.
Server med brød, ris eller nudler etter smak.

Framgangsmåte Koriandersky :

Hakk biter av palmesukker, korianderrøtter og ingefær. Knus alt sammen i en morter. Ha ingrediensene i en kasserolle, på middels
varme og smelt til lys karamell.

Ha i riseddik og omtrent tre fjerdedeler av sitronsaften fra to sitroner. Smelt til sjy og smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt den
siste delen av sitronsaften til slutt – sammen med hakket koriander. Smak til.