Ingredienser

400 g laksefilet
1 rødløk
2 ss bringebæreddik
1 ts fenikelfrø
1 ss sesamfrø
2 epler
1 flaske eplecider
4 tynne skiver loff (gjerne tørr)
2 reddiker
1 ss sukker
1 ss spirer
2 ss olivenolje
Salt og pepper

Tilberedning

Gni inn laksen med krydder og stek filetene raskt på begge sider slik at krydderet fester seg. Skjær rødløken i skiver som blir hengende sammen. Varm opp smør, eddik og sukker i en kjele og fres rødløken i blandingen. Skjær loffen i så tynne skiver som mulig og lag sprø toast i ovnen (150°C) eller i en stekepanne med litt olje (svak varme).

Kutt eplene i små biter og fres dem i en kjele. Tilsett cider og kok inn væsken betraktelig. Kjør sausen med stavmikser, sil godt og smak til med salt og pepper.