700 g Laksefilet
Salt og nykvernet pepper
1 ss Olje
3 ss Vann
2 ss Fransk sennep, fin
2 ss Lønnesirup
2 Hvitløkbåter
3 Sjalottløk
Fjern skinn og bein og del fisken i jevnstore stykker. Tørk dem og dryss på salt og pepper. Varm opp oljen i en panne på komfyren. Stek fisken i to omganger, 5-6 minutter på hver side, først med den siden som er renset for skinn, opp. Snu etter halve tiden. Flytt den akkurat gjennomstekte fisken over i et varmt fat, dekk og hold laksestykkene varme. Ta pannen av varmen og la den avkjøle ett minutt. Rør i de øvrige ingrediensene, vann, sennep, lønnesirup og finhakket løk og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Legg laksestykkene over på varme porsjonstallerkener.
Hell sausen over. Servér med kokte poteter og grønnsaker.