Ingredienser:
700 g laksefilet
12 stk. rå scampi
Marinade:
Skall og saft av en 1 stk. lime
1 ss olje
3 ts tikka masala saus curry paste
3 båt hvitløk
2 ss frisk ingefær
Saus:
Skall av scampi
½ stk. løk
2 ts smør
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ beger kesam orginal

Fremgangsmåte:
Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, Tikka Masala Currypaste (her finnes det mange typer og merker på markedet, start gjerne med en mild type) finhakket hvitløk og ca. 2 cm finraspet ingefær. Rør det hele godt sammen. Rens scampiene, lag et snitt langs med ryggen og fjern den sorte strengen. Tilsett rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks i terninger på ca 3 x 3 cm. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkken benken i ca. en halv time eller i kjøleskap i noe lengre tid.
Skrap av overflødig marinade og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10 minutter midt i ovnen ved 200 ºC.
Saus:
Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge. Tilsett kyllingbuljong og det som er igjen av marinaden, la det hele stå og småkoke i ca. 5 minutter.
Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og tilsett kesamen under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.