Ingredienser:
br>600 g benfri laksefilet
1 – 2 ss salt
Litt kvernet pepper
3 – 4 ts potetmel
1 1/2 dl lettmelk
Gjerne litt frisk dill
Ca. 2 ss olje
Fremgangsmåte:
br>Del fisken opp i biter og ha dem i en hurtigmikser. Tilsett krydder og potetmel mens hurtigmikseren går på full hastighet. Spe forsiktig med melk og rør godt mellom hver speing. Tilsett eventuelt frisk dill. Det gir lakseburgerne en god smak. Stek en liten prøvekake.
Smak til om du trenger mer salt og pepper. Lag passe store kaker som stekes gyllenbrune i litt olje i stekepannen. Du kan også legge dem på bakepapir på en stekeplate og steke dem i stekeovnen, på midterste rille ved 200 C i ca 10-15 minutter. Da trenger du ikke noe ekstra fett.
Tilbehør
Grove burgerbrød og salatgrønnsaker, for eksempel strimlet salat, hakket løk, tynne tomatskiver og
hakket papirka. Thousand Island-dressing passer også godt til.
Legg lakseburgerne, burgerbrødene,salatgrønnsakene og dressingen på fat og la alle forsyne seg selv.
Porsjoner: 4