Ingredienser

800 g laksefilet
150 g rucola
1 liten bunt gressløk
4 stk. kamskjell (kan kuttes ut)
4 stk. små eller 2 store artiskokker
1 dl olivenolje (ekstra virgin)

Tilberedning

Rens skjellet. Bare muskel benyttes. Laksefilet deles i like stykker. Skjær bort alle blad på artiskokken. Slik at bare det hvite er igjen. Surr dem så i en liten kjele med 1 ss olivenolje på svak varme, under lokk med litt salt og pepper. Stek laks og skjell i panne med litt olje, på begge sider (pass på å ikke steke for lenge, medium pluss er passe). Husk salt og pepper. Alle herlighetene danderes på tallerken med rucola (vaskes fri for sand). En tynn stripe med den gode olivenoljen helles i en stripe rundt tallerken.

TIPS:
Artiskokker kan fint byttes ut med sopp. Noen dråper balsamicoeddik rundt på tallerken setter en ekstra spiss på retten.