2 kg kjøtt av lam
6 dl vann
5 ts salt
3 stk gulrøtter
3 stk persillerot
1 stk sellerirot
1 stk løk
1 stk purre
Saus
6 dl kraft
4 ss hvetemel
salt
pepper
sitron
persille
Kok opp vann, skjær kjøttet i serveringsskiver og legg i. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett salt og la kjøttet trekke ved i ca. 45 minutter. Rens og del grønnsakene i skiver/biter og kok dem med kjøttet de siste 20 minuttene. Eventuelt kan grønnsakene kokes i litt kjøttkraft i en kjele for seg. Sausen lages i en kjele for seg med 6 dl av kraften. Rør hvetemel ut i litt kaldt vann og tilsett den kokende kraften og rør forsiktig om. Smak til med salt, pepper, sitron og persille. Hell sausen over kjøtt og grønnsaker og server med kokte poteter.