Ingredienser

Beregn ca. 350 g lammeribbe per person.

Lammeribbe
Salt
Pepper

Barbeque saus:
2 ss soyaolje
1 hakket løk
3 båter hvitløk
2,5 dl tomater på boks
2 dl cidereddik
2 dl vann
1 dl sterk kaffe
6 ss brunt sukker
4 ss chilipulver
4 ss tomatpure
3 ss worchestershiresaus
1 ss Dijon-sennep
3 ts salt
1 ss kvernet sort pepper.

Tilberedning

Knekk ribbeina. Be evt. slakteren/butikken gjøre dette for deg. Gni ribben inn med salt og pepper. Pensle den inn med barbeque saus. Pakk den deretter inn i aluminiumsfolie. Legg den på grillen og la den «dampe» i 15-20 minutter. Snu den et par ganger.

Ta av folien og fortsett stekingen – vekselvis på varm og mindre varm grill. Grilltid er ca. 45-60 minutter. La ribba hvile i ca. 10-15 minutter før den skjæres opp.

Det kan være lurt å lage en form av aluminiumsfolie som du plasserer nede i grillen. Da drypper fettet ned i formen og en trenger ikke være redd for at fettet antenner og at en brenner kjøttet. Grillkullet/brikettene legges rundt formen. Ribba skjæres på langs med bena På tallerken legges det 2 ribbein, hele små poteter og cæsar salat