Ingredienser

1 pakke fersk gjær (50g)
5 dl melk
2 ss honning
1 ss salt (vi brukte litt mindre, og det ble salt nok)
1 dl linfrø
2 dl siktet rugmel
ca 1 liter hvetemel

Tilberedning

Smuldre gjæren i en rørebolle. Varm melken til 37 grader. Hell litt av melken over gjæren, løs den opp i melken,. Tilsett resten av melken, honning, salt, linfrø, siktet rugmel, og nesten alt hvetemelet – spar litt til utbaking. Elt deigen til den er smidig og slipper bollen. La den heve tildekket i ca. 40 min. Kle en langpanne, ca 30×40 cm, med bakepapir. Trykk ut deigen i langpanne, og rut den forsiktig opp. La den heve i ytterligere 30 min. Sett ovnen på 225 grader. Stek brødet i nedre del av ovnen i ca 15 min. La brødet avkjøle på rist.