Ingredienser:
160g Smeltet margarin 6 1/2 dl kefir/kulturmelk 350g sukker 500g hvetemel 2 ts vaniljesukker 2 ts natron 4 ts kakao 4 ts kanel Glasur: 75 g margarin smeltet 300g melis 2 ts vaniljesukker 1 ss kakao 5 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte:
Bland natron ut i surmelken. Ha i smeltet margarin. Sikt det tørre og rør godt sammen. Stekes på 200 grader ca. 35 minutter

Mer om Langpannekake

Langpannekake er en populær og lettvint dessert, som mange nordmenn har et kjært forhold til. Den er kjent for sin allsidighet, hvor man har friheten til å velge en rekke forskjellige smaker og ingredienser etter personlig preferanse.

Langpannekaker er tradisjonelt laget i en lang, rektangulær bakeform, derav navnet. Denne formen gjør at kaken blir jevnt stekt, og gjør den også ideell for servering til mange mennesker. Det er en av grunnene til at langpannekaker ofte blir servert ved større sammenkomster og feiringer.

En av de mest kjente og elskede variantene av langpannekake i Norge er den klassiske sjokoladekaken. Den er laget med en rik sjokoladesmak, og er ofte toppet med et lag med melis, eller et tykt lag med glasur for ekstra sødme. Andre populære varianter inkluderer eplekake, gulrotkake og krydderkake. Det finnes også mange sunnere alternativer, for eksempel langpannekaker laget med fullkornsmel, nøtter og frukt.

En spesiell egenskap ved langpannekaker er at de kan tilpasses etter ulike kosthold og smakspreferanser. Det finnes oppskrifter på glutenfrie, laktosefrie, og sukkerfrie langpannekaker. I tillegg kan man eksperimentere med ulike typer mel, som speltmel, havremel eller mandelmel, for å gi kaken en unik smak og tekstur.

Til tross for sin enkelhet, kan en langpannekake også være en kulinarisk nytelse. Ved å bruke kvalitetsingredienser, som ekte vaniljestang, friske bær eller belgisk sjokolade, kan man løfte smaken til nye høyder.

Langpannekake er mer enn bare en kake; det er en del av den norske matkulturen. Den representerer enkelhet, fellesskap og hygge. Enten den er dekket med glasur og servert på et barnebursdag, eller en sunnere versjon servert med en kopp te på en søndag ettermiddag, er det alltid plass for en god langpannekake på det norske bordet.