350-400 g mør biff (ytrefilet eller entrecôte)
smør
/ olje
salt og
pepper fra kvern
grønt dryss
Bernaisesaus
1 ss hvitvinseddik
1.5 ss klippet estragon
litt hakket sjalottløk
5 støtte pepperkorn
2 eggeplommer
1.5 ss kaldt vann
125 g klaret smør , lunket
1 ss klippet kjørvel
saften av 1/2 sitron
salt og
pepper fra kvern
Saus:
Bland eddik, 1/2 ss estragon, løkhakk og støtt pepper i en kjele. Reduser til halv mengde, lav varme. Sett til side.
Når eddiken er kald, tilsettes eggeplommer og kaldt vann. Settes på lav varme og stadig visping. Mens du visper settes varmen forsiktig opp. Sausen smelter sakte sammen, og blir oljeaktig etter ca. 8 minutter. Skal ikke bli varmere enn ca. 65 gr. Trekk kjelen av varmen og visp inn smøret, litt om gangen. Smak godt til. Sil sausen ned i en annen kjele. Rør inn 1 ss estragon, kjørvel og sitronsaft. Serveres ganske snart.
Biff:
La smør/olje bli nøttebrunt i pannen over sterk varme. Legg biffene i. Når saften begynner å piple frem, skal biffene snues. En medium biff stekes ca. 3 minutter på hver side. La biffen hvile en kort stund før servering. Her får den følge av bakte tomater, stekesjyen og masse grønt. Dessuten bearnaisesausen og sprø pommes frites.