Ingredienser
kjøttsaus: kjøttdeig 1 1/2 liten boks med tomatpurre eller nesten en hel stor 1 boks med grovhakkede tomater 1 /5 fin hakket purre 1 liten paprika rød eller grønn eller begge deler om en er veldig glad i paprika 1 løk annen grønnsak en liker å ha i litt olje og ca 1/2 liter vann ca 1/2 – 1 ts oregano fersk er best, men tørket kan også brukes, men knus den i hånden først for da fremhever du smaken litt mer 1 /12 ts grillkrydder litt pepper 1 ts paprika pulver pizza krydder om du har bare litt kan selvfølgelig bruke andre krydder som en liker la dette putre i en time, blir best når det putrer lenge 😉 tålmodighet hvit saus 3ss smør 3 ss hvetmel putrer en liten stund, pass på så det ikke blir brunt melk til det blir litt tykkere enn en hvit saus parmasan ost etter smak, ejg liker den smaken godt og har ofte i flere ss med ost. salt og hvit pepper lasagneplater
Tilberedning
hvit saus på bunnen i en ildfast form, lasagneplater, hvit saus igjen, kjøttsaus, lasagneplater osv til alt er brukt opp sett dette inn i ovnen i ca 1/2 time med folie over, ta så formen ut, ta bort folien og strø hvitost eller annen ost du foretrekker over og inn i ovnen igjen i ca 15 min til osten er smeltet skikkelig. serveres med en god salat og ferskt brød Det tar ca 2 timer å lage dette, men den blir kjempegod

Mer om Lasagne 2

Mange av oss tenker umiddelbart på Italia når vi hører ordet «lasagne». Det er victoriafeil, men lasagne har en rik og variert historie som strekker seg utover italienske grenser. Faktisk refererer «lasagne» mer presist til pastaformen, som er en av de eldste typene pasta i verden. Dens popularitet og tilpasningsevne har ført til en rekke forskjellige tilberedningsmetoder og variasjoner verden over, inkludert den elskede «lasagne 2» – en modernisert og forbedret versjon av den tradisjonelle retten.

Lasagne 2 er en moderne tolkning av den tradisjonelle italienske retten, utformet for å passe dagens helsebevisste og smakssøkende publikum. Den inkluderer nøye utvalgte ingredienser av høy kvalitet, og gir en unik smaksopplevelse som imøtekommer varierende kostholdsbehov. Hovedforskjellen mellom lasagne 2 og den tradisjonelle lasagnen er bruken av ingredienser. Mens det tradisjonelle måltidet er laget med kjøttsaus, bechamelsaus og lasagneplater, bruker lasagne 2 sunnere alternativer som fullkorn lasagneplater, magert kjøtt eller vegetar-topping, og en lett versjon av bechamelsausen.

En annen fremtredende forskjell er tilberedningsprosessen. Lasagne 2, i sin søken etter å gjøre retten sunnere, legger vekt på å bruke matlagingsteknikker som bevarer næringsstoffene i ingrediensene så mye som mulig. Dette inkluderer steking av grønnsaker i stedet for koking, og bruk av høy kvalitet olivenolje i stedet for smør.

Lasagne 2 er ikke bare et alternativ for de som søker sunnere alternativer, men også for de som ønsker å utforske nye smaker. Denne retten kan lett være vegan, vegetar, glutenfri eller laktosefri, avhengig av typen av ingredienser som brukes. Dette åpner opp for en hel verden av muligheter, og lar deg eksperimentere med forskjellige smaksprofiler.

I sin essens representerer lasagne 2 en ny æra i matlaging, hvor tradisjonelle retter blir omformet til å passe smaksløkene og kostholdsbehovene til dagens kjøkkenelskere. Den symboliserer en blanding av det beste fra fortiden og det nye, og tilbyr en nyskapende tolkning av en elsket klassiker. Neste gang du lager lasagne, hvorfor ikke prøve lasagne 2-varianten? Det kan bare være starten på en helt ny kulinarisk reise.