kjøttsaus:
kjøttdeig
1 1/2 liten boks med tomatpurre eller nesten en hel stor
1 boks med grovhakkede tomater
1 /5 fin hakket purre
1 liten paprika rød eller grønn eller begge deler om en er veldig glad i paprika
1 løk
annen grønnsak en liker å ha i
litt olje og ca 1/2 liter vann
ca 1/2 – 1 ts oregano fersk er best, men tørket kan også brukes, men knus den i hånden først for da fremhever du smaken litt mer
1 /12 ts grillkrydder
litt pepper
1 ts paprika pulver
pizza krydder om du har bare litt
kan selvfølgelig bruke andre krydder som en liker
la dette putre i en time, blir best når det putrer lenge 😉 tålmodighet
hvit saus
3ss smør
3 ss hvetmel
putrer en liten stund, pass på så det ikke blir brunt
melk til det blir litt tykkere enn en hvit saus
parmasan ost etter smak, ejg liker den smaken godt og har ofte i flere ss med ost.
salt og hvit pepper
lasagneplater
hvit saus på bunnen i en ildfast form, lasagneplater, hvit saus igjen, kjøttsaus, lasagneplater osv til alt er brukt opp
sett dette inn i ovnen i ca 1/2 time med folie over, ta så formen ut, ta bort folien og strø hvitost eller annen ost du foretrekker over og inn i ovnen igjen i ca 15 min til osten er smeltet skikkelig.
serveres med en god salat og ferskt brød
Det tar ca 2 timer å lage dette, men den blir kjempegod