Lasagne uten melk

Ingredienser
1 aubergine, 5mm tykke skiver (eg pleier å kutte den opp i terninger) salt og pepper 3 ss olivenolje 1 squash, skiver 250g spinat (eller minimais) 2 løk, hakket 1 rød paprika 2 fedd hvitfløk, presset 2 bokser hakkede tomater 1 boks tomatpurè 1/4 ts sukker 3 ss frisk basilikum, hakket 150g lasagneplater (anbefaler Barilla sine)
Tilberedning
1. Plasser auberginskivene i et dørslag, dryss salt over og la den stå i ca 30 min. 2. Varm 1 ss av oljen i en stor stekepanne og surr squashskivene i noen min. Legg dem så i en bolle og dryss på salt. Krydre spinaten med salt og pepper og la den stå. 3. Skyll auberginen og tørk den på et kjøkkenpapir. Varm resten av oljen i stekepannen og stek auberginen til den er gyllen på begge sider. Legg dem til side. 4. Ha løk, paprika og hvitløk i pannen og surr til alt er mykt. Ha i tomater, tomatpurè og sukker, småkok i 10 min. Rør inn basilikum, salt og pepper. 5. Hell en tredjedel av tomatsausen i en ildfast form, legg på lasagneplater og auberginen. Fortsett å legge alt lagvis med spinat/minimais i midten av formen. Legg squashskivene taksteinlagt på toppen. 6. Bak alt midt i ovnen ved 190 grader i ca 35 min eller til alt er mørt.

Mer om Lasagne uten melk

Lasagne er en kjent italiensk rett som er høyt elsket på middagsbordet for sin rike og smakfulle lag av pasta, ost og kjøttsaus. Men hva om du eller noen at dine næringer har melkeintoleranse eller velger å unngå meieriprodukter av helsegrunner? Da kan lasagne uten melk være løsningen på ditt måltidsdilemma.

Å lage lasagne uten melk, betyr ikke at du må inngå kompromiss på smaken. Faktisk kan du til og med finne at du foretrekker den melkefrie versjonen! Hovedingrediensene forblir relativt like: pasta, kjøtt eller grønnsaker, hermetiserte tomater og krydder. For ost erstatning, kan du bruke meierifri ost, som er laget av en rekke alternativer som soyamelk, mandelmelk, ris eller havre. Meierifri oster finner du lett på de fleste supermarkeder i dag, og de kommer i mange varianter som passer ulike typer retter.

I tillegg til å bytte ut melken, kan du også lage en hvit saus uten melk. Vanligvis er hvit saus laget med smør, mel og melk. Men for en melkefri versjon, kan du bruke meierifritt smør, melkefritt mel og melkefritt melkealternativ som ris, havre eller mandelmelk. Disse ingrediensene sammen skal gi sausen samme rike tekstur og deilig smak som den vanlige versjonen.

Hvis du deler matlagingsansvaret med noen, vil du kanskje også lære dem å tilberede melkefrie retter som lasagne. På denne måten kan du sørge for at alle matvarer tilberedt i hjemmet ditt er trygge for alle å spise. Du kan til og med arrangere en spesiell matlagingstid der dere alle sammen lærer å lage forskjellige melkefrie retter.

Generelt sett, selv om det krever noen små justeringer, er det helt mulig å lage en deilig lasagne uten melk. Og hvem vet? Kanskje du vil finne ut at denne versjonen blir din nye favoritt. Lasagne uten melk bør ikke føles som et kompromiss, men heller en innovativ måte å nyte din favorittrett på. Du vil bli overrasket over hvor mye smak og historie du kan bygge inn i en rett, selv uten den tradisjonelle bruk av melken.

I fremtiden vil du kanskje prøve andre melkefrie retter som risotto, pizza eller til og med desserter som sjokoladekake eller pannekaker. Mulighetene er uendelige for melkefri matlaging, og det er en flott måte å imøtekomme forskjellige dietter og helsebehov, mens du fortsatt gir smakfulle og næringsrike måltider. Det er på tide å begynne ditt melkefrie gastronomiske eventyr!.

Legg igjen en kommentar