Ingredienser:

110 g malte mandler 80 g malte valnøtter 30 g hvetekli 80 g smør 110 g revet ost 4 egg (middels/store) 1 ts bakepulver

Tilberedning:

Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle formene med rapsolje. Mal mandler og valnøtter, miks alle ingrediensene. Hvis miksen blir tørr, bland litt vann i, eller tilsett et ekstra egg. Fordel røren på 12 former, og stek i ovnen i 15 minutter. Bruker du papirformer, ta dem av når muffinsene er blitt kalde.

Porsjoner:
12 store muffinsformer

Om Lavkarbo muffins – Nøtte-, oste- og klimuffins

Lavkarbo muffins, også kjent som «low carb» muffins, har blitt enormt populære blant helsebevisste personer og de som følger en lavkarbodiett. Hva mange kanskje ikke er klar over er det spennende utvalget av lavkarbo muffins som finnes – deriblant nøtte-, oste- og klimuffins. Disse deilige godsakene kan lett være en del av din hverdag uten å forstyrre ditt daglige karbohydratinntak.

Nøttemuffins, som navnet antyder, er rike på nøtter. De består vanligvis av valnøtter, mandler eller hasselnøtter, noe som gir dem høy protein- og fiberinnhold. Dette sikrer at du holder deg mett lenger. Videre gir nøttene disse muffinsene en deilig, knasende tekstur og rik smak. Mange oppskrifter inkluderer også mørk sjokolade, en annen lavkarbo-ingrediens, for å tilføre en ekstra søt bølge uten å høye karbohydrater.

Ostemuffins er en annen populær variant innen lavkarbo muffins. Med en deilig blanding av kremost og egg, gir disse muffinsene en fløyelsaktig og myk estetikk, som er et deilig avbrekk fra tradisjonelle søte muffins. Det er mange varianter å velge mellom, inkludert blåbær, sitron, gresskar og sjokoladeostemuffins. Hver variant har en unik og distinkt smak som er sikker på å glede dine smaksløker.

Klimuffins, på den annen side, er ekstremt helsefremmende på grunn av sin høye fiberinnhold takket være chiafrøene og linfrøene som vanligvis er inkludert i oppskriften. Disse muffinsene er perfekte til frokost eller som en sunn snack på ettermiddagen, de er både fyllende og næringsrike. I tillegg kan klimuffinsene enkelt tilpasses etter individuelle preferanser, ved å tilføye ulike frukter, bær eller nøtter.

Lavkarbo muffins har definitivt vist at det å ha en sunn livsstil ikke betyr at man må gi opp deilige desserter. Dette utvalget av muffins gir oss muligheten til å opprettholde en bærekraftig og smakfull diettopplevelse uten skyld. Enten du er en søtmoms, en fruktelsker eller en nøtteknekker, finnes det en lavkarbo muffin for deg.

Gjennom å inkludere nøtte-, oste- og klimuffins i ditt kosthold, gir det deg muligheten til å tilfredsstille søtsuget, samtidig som du opprettholder en sunn livsstil. Disse lavkarbo muffinsene representerer et sunnere alternativ til tradisjonelle muffins, uten å miste på smak og struktur. Nøtte-, oste- og klimuffins er latterlig lette å lage, uimotståelig velsmakende og passer perfekt uansett tid på døgnet.