Ingredienser
3/4 pk kornmokjeks 100-150g smør/margarin – knus kjeksene, mos kjeksen inn i smeltet smør, trykk det ned i en form, og sett det kjølig.
Tilberedning
Lag 2 pk sitrongele, men med halvparten så mye vann som det står på pk. Kjøl ned gelene (skal ikke stivne) Lag krem av 1-2 pk naturellost (synes naturell gourmet smaker best – du kan også bruke philadelphia eller primula) og en pk kremfløte (pisk til krem, og bland med osten). Tilsett litt rømme også. Bland krem og gele, hell dette utover kaken og la det stå kjølig til fromasjen er stiv.

Mer om Lettlaget ostekake

Å glede seg selv eller sine gjester med et stykke ostekake er alltid en velsignet ide. Men hva om vi kunne lage den hjemme på en enklere måte? Ja, det er faktisk mulig, takket være lett framgangsmåte å lage ostekake. Så la oss ta en dypere titt på konseptet av lett ostekake som en av de mest smakfulle og forførende dessertene.

Lag en bunnen av en lett ostekake kan virke som en utfordring, men i realiteten er det ikke. Du trenger bare å blande knuste kjeks med litt smeltet smør til du har en fin og smuldrete blanding. Deretter presser du denne blandingen grundig i bunnen av en form. Denne metoden for å lage bunnen er enkel, og resultatet er en crunchy og deilig bunn som komplementerer ostekakevullingens kremete tekstur.

Neste steg i å lage en lett ostekake er å forberede selve kaken. En typisk oppskrift bruker kremost, egg, sukker og vaniljesukker, som alle blandes sammen til de danner en glatt og jevn masse. Dette er den mest kritiske delen av prosessen fordi det er viktig å få en kremete og luftig konsistens. En lett variant av tradisjonell ostekake kan gjøres ved å erstatte deler av kremosten med lettyoghurt. Dette vil gi en litt lettere ostekake, men likevel bevare den fløyelsmyke smaken og konsistensen vi alle elsker.

Etter å ha forberedt ostekakeblandingen, skal den helles over kjeksbunnen og stekes i ovnen. Forskjellen mellom en lett ostekake og en tradisjonell ostekake er steketiden og temperaturen. Lettere ostekaker krever generelt en litt lavere steketemperatur og en lengre steketid. Dette sikrer at kaken står stødig, men fortsatt holder seg fluffy og lett.

En annen kreativ og enkel måte å gjøre ostekake lettere på er å tilsette frukt. Dette gir ikke bare ekstra smak og tekstur til kaken, men også naturlig sødme, som kan redusere mengden sukker som brukes i kaken. Bær er spesielt populære på grunn av deres syrlige smak, som gir en fin balanse til ostekakeens sødme.

Til slutt, før servering, kan lett ostekake kjøles ned for å gjøre kaken mer kompakt og lettere å skjære i. Du kan også toppen med mer frukt eller et lag av gelé for ekstra smak og presentasjon. Øyeblikket når du skjærer i en lett, kald ostekake – dens deilige aroma, den fløyelsaktige teksturen og den søte smaken som smelter i munnen din – er noe alle burde oppleve. Å lage en lett ostekake er en enkel oppgave som alle kan mestre, og resultatet er en fantastisk dessert som alle vil elske.