Ingredienser

700 g sjøørret uten skinn
2 granny smith epler
1 klype wasabi paste
1 1/2 dl sukkerlake
1 plate butterdeig
4 tomater
1 moden mango
1 sjalottløk
2 dl hvitvin
2 ss hvitvinseddik
250 g saltet smør
salt og pepper
sitron
ev. litt sukker

Tilberedning

Kutt eplene i grove biter, klem over litt sitron og frys.
Etter ca 1/2 time kjøres de i kjøkkenmaskin til bitene er knust, så smak til med sukkerlake, sitron og wasabi paste. Sil og frys igjen. Kjøres en gang til i kjøkkenmaskin før servering for litt luftigere konsistens.
Snitt tomatene lett i bunn og topp og legg dem i en kjele med kokende vann. Etter 1/2 minutt ta dem opp og legg i isvann, trekk av skinnet. Kutt tomatene i fire og legg på bakepapir, ha over salt, pepper og gjerne litt timianblader. Dette skal i ovnen, 100oC, til de er ”semi”tørket.
Stikk ut rundinger av butterdeigen med et melkeglass eller lignende, og prikk over hele flaten med en gaffel. Legg litt smør og oksekraft i bunnen på en liten skål, deretter semitomatene og på toppen den prikkede butterdeigen. Stek i ovn til butterdeigen er sprø, snu ved servering.
Bland 1/2 dl sukker, 1 dl grovt salt og gni det lett over fisken. La den ligge i 30 min. før det skylles av. Varm opp 3 dl røykespon og tenn på slik at det begynner å brenne. Legg fisken på smurt brett i kald ovn, slukk flammen fra røykepanna under brettet i ovnen og lukk igjen. La stå et par minutter. Ønsker du sterkere røykesmak kan den stå lenger. Husk vann i røykekjelen etter bruk.
Stek fisken ca 2 min på hver side i saltet smør, skal ikke være gjennomstekt.
Finkutt 1 sjarlottløk og sviss i litt smør, tilsett 2 dl hvitvin og 2 ss hvitvinseddik, reduser til nesten sirup. Rør opp med ca. 250 g usaltet smørterninger under svak varme. Må ikke koke, da skiller sausen seg. Bland inn finkuttet mango og smak til med salt, pepper, sitron og evt. sukker.