Ingredienser

Kjøp et ferdig saltet og røkt lammelår, på ca. 2 ½ kg.

Pakk låret inn i aluminiumsfolie og sett et steketermometer i den tykkeste delen, la ikke termometeret stå mot ben. Stek låret ved 125 grader til termometeret viser 75-80 grader. Steketiden er ca. 2-2 ½ time. Server låret varmt eller kaldt. Avkjøl i folien.

Tilbehør til kaldt lammelår:

Potetsalat eller nypoteter.

Rømme tilsmakt med rørte tyttebær

Tomater og agurk

Tilbehør til varmt lammelår:

Potetgrateng eller nypoteter

Kokte sommergrønnsaker som sommerkål, brokkoli, neper og gulrøtter

Tilberedning

En lys ostesaus smaker meget godt sammen med lammelår og sommerens nye grønnsaker. Her er to enkle varianter:

Baconostsaus:

2-3 porsjoner

200 gr. baconost

2 dl. melk eller buljong

hakket persille

Smelt osten i varm melk eller buljong. Rør til sausen er jevn og gi den et oppkok. Dryss over hakket persille ved servering.

Lettvint ostesaus:

4 porsjoner

3 dl. smuldreloff

6 dl. melk

1 t. tørr sennep

½ ts. salt

¼ ts. hvit pepper

200 gr. revet ost med god smak

La brødsmulene trekke i melken en stund. Kok opp under omrøring og smak til med sennep, salt og pepper.

Ta kjelen av varmen og rør til den smelter.