Ingredienser:
br>Bunn:
4 dl knuste Kornmo-kjeks
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt kardemomme
100 g. smeltet smør
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Hell blandingen i en paiform og trykk deigen sammen i formen. Pass på å få den godt oppover kantene.
Fyll:
1 plate gelatin
1/4 ts salt
1 1/2 dl limesaft, silt
1 ts revet limeskall
2 1/2 dl sukker
4 egg
1/2 dl vann
2 1/2 dl fløte
Fremgangsmåte:
br>Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinen og ha den og halvparten av sukkeret og saltet i en kjele. Tilsett limesaft og revet skall. Skill eggehvitene fra plommene. Visp inn eggeplommene i
gelatinblandingen. Varm opp på svak varme under stadig omrøring til blandingen tykner: Den skal ikke koke. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen. Rør av og til i blandingen slik at den ikke stivner. Pisk eggehviten forsiktig inn i limemassen. Visp fløten stiv og fold den inn i egg-lime-kremen. Hell fyllet i paiskallet og la paien stå i kjøleskapet til den skal serveres.